Carolus-Ski-Info-Andorra

carolus logo red

WELKOM IN ANDORRA

door Bianca Meeuwissen – Uw Host in Andorra in naam van Carolus Ski

Heeft u dringende vragen? U vindt mij op Whatsapp Nummer +376 322379

Problemen in verband met het hotel worden echter het snelst opgelost aan de receptie!

ALGEMENE INFORMATIE
Hi, ik ben jullie host in Andorra, mijn naam is Bianca Meeuwissen. Mijn taak is, jullie te ontvangen en waar nodig van informatie te voorzien, zodat jullie van een optimale ski vakantie kunnen genieten!
Even wat eenvoudige, maar belangrijke informatie: 
In Soldeu hebben we de volgende hotels: Piolets, Himalaia, Piolets Park en Vall-Ski. In La Massana hebben we de volgende hotels: Magic Ski en Magic Massana.
Bij aankomst vraagt u bij de receptie naar de bagage opslagruimte “sala de equipajes” of luggage room. Daar stalt u uw bagage. Als het goed is, heeft u een aparte handbagage mee met daarin uw skikleding. U kunt zich omkleden in de kleedruimtes, vraagt u bij de receptie naar “vestidores” of dressing rooms (wij vragen u vriendelijk om niet om te kleden in de bagageruimte). Dan kunt u allereerst heerlijk gaan ontbijten. Vraagt u bij de receptie naar “sala de desayunos” of restaurant. Na het ontbijt, krijgt u van mij of mijn collega de skipassen en (indien geboekt) voucher/kaartje voor de skilessen uitgereikt, in de lobby/bar van het hotel, indien u mij niet ziet, gaat u naar de receptie, dan ligt daar een envelop met uw naam erop! (Bij ski, lees ski/snowboard) Geniet u van uw eerste skidag!
Bij terugkeer van de pistes, vanaf 15:00, vind u uw kamer gereed voor check-in! Bij de receptie kunt u zich dan melden met uw naam, identiteitsbewijs en covid-19 QR-code. 
Wij wensen u een fijn verblijf!
WAAR VIND U MIJ?

Bij aankomst verwelkom ik u in de bus.

Na aankomst ben ik te vinden in Hotel Piolets (bar / lobby / terras) voor uitdelen skipassen en skiles vouchers, tot 11 uur.

Ook ben ik bij het vertrek aanwezig.

Indien vragen, komt u naar ons toe, ikzelf of een collega wachten u op bij aankomst, of, indien u ons niet direct vind, kunt u een WhatsApp berichtje sturen, of telefoneren, naar +376 322379. Als niet direct opgenomen wordt, bellen wij z.s.m. terug.

De skipassen (algemeen):

De skipassen zijn magnetische kaarten voor eenmalig gebruik! U kunt op de eerste dag, optioneel, en vóór gebruik van de skipas, bij de loketjes een skipas verzekering afsluiten, deze kost 5,50€/dag. Hiermee is uw skipas gedekt bij verlies, en bovendien bent u gedekt tijdens de openingsuren van het skistation bij alle activiteiten. Zie hier uitgebreide beschrijving van de dekking: https://hoteles.grandvalira.com/pdf/condicionsassforfait_en.pdf
Als u deze verzekering niet afsluit en u verliest u skipas, dan zult u deze opnieuw moeten kopen aan de loketten.

De ski- of snowboard- lessen (algemeen):

Op maandag meldt u zich, minimaal 15 minuten voor de op uw ski school voucher/kaartje genoteerde tijdstip, bij de skischool. Wij zullen u vertellen waar de skischool zich bevind en u, indien gewenst, begeleiden.

Ski materiaal huur (algemeen):

Indien u, ter plaatse, ski- of snowboard materiaal wilt huren, dan kunt u daarvoor bij Bianca een kortingskaartje krijgen. 

Welkomstcocktail:

Alle Carolus Ski gasten krijgen ter verwelkoming een welkomstdrankje aangeboden. In de bar van het hotel, normaal gezien een half uurtje vóór opening van het restaurant voor het diner, op de aankomstdag. Checkt u dit even met de receptie of met Bianca.

Regels aangaande COVID-19:

https://covid19.govern.ad/en

In Andorra is een COVID-19-certificaat vereist om bars, restaurants en cafés, hotels en toeristische accommodaties, spa’s, culturele en sportieve locaties (inclusief musea, bibliotheken, bioscopen en sportscholen) en schoonheidssalons, casino’s en amusementshallen te betreden, maatschappelijke opvang en dagcentra en casussenparen (activiteitencentra voor senioren). U moet het certificaat ook overleggen om buitenevenementen met meer dan 1.000 personen en binnenevenementen met meer dan 100 personen bij te wonen. Een COVID-paspoort moet ook worden getoond in alle skigebieden van het land, van toepassing op degenen die deelnemen aan een sport, waaronder skiën, sneeuwschoenwandelen en andere activiteiten, en op degenen die gebruik willen maken van skiliften, restaurants en afgesloten ruimtes. Wat betreft maskers, deze moeten altijd worden gedragen, zowel binnen als in de wachtruimtes van liften. Tijdens het skiën is het dragen van een gezichtsbedekking niet verplicht, maar het wordt wel sterk aanbevolen. Jongeren onder de 16 jaar zijn vrijgesteld van het overleggen van een COVID-certificaat om toegang te krijgen tot vestigingen, maar ze moeten alle preventieve maatregelen volgen, zoals het dragen van een masker. Naast de COVID-certificaat eis geldt in horecagelegenheden dat tafels voor maximaal zes diners binnen en 10 buiten mogen zijn.

De Skistations:         

GRANDVALIRA: Download u de Grandvalira APP op google play store of apple store voor altijd geactualiseerde informatie!
Ordino-Arcalis (30km sneeuwparadijs) hoort nu bij Grandvalira! Hoe u er komt? Met de gratis skibus! Whatsapp om de skibus te boeken: +376 803788. Voor meer informatie click hier
 PAL-ARINSAL/VALLNORD: Download u de SkiAndBike APP op google play store of apple store voor altijd geactualiseerde informatie!

De ski- lockers (algemeen):

Alle gasten hebben in de garage van de hotels individuele lockers voor het skimateriaal. Voor de sleutels van deze lockers wordt in sommige hotels een borg gevraagd, die op het einde van de week wordt terugbetaald bij inlevering van de sleutel. (Hotel Piolets/Himalaia, 10€ borg en 1€ insteken voor gebruik locker). U kunt ook een locker huren, aan de voet van de piste, bij de gondel. Deze kost in Soldeu €10/dag vo0r 2 personen en €15/dag voor 4 personen

Het vertrek (algemeen):

Vergeet u niet uw PASSAGIER LOKALISATIE FORMULIER in te vullen: https://travel.info-coronavirus.be/nl
Iedereen kan op de vertrekdag tot 11:00 gebruik maken van de kamer. Vanaf dat moment stalt u de bagage in de bagage opslagruimte “sala de equipajes” of luggage room. U kunt zich omkleden in de kleedruimtes, vraagt u bij de receptie naar “vestidores” of dressing rooms (wij vragen u vriendelijk om niet om te kleden in de bagageruimte). 
  • 16:15 Bagage laden – bus staat voor Hotel Vall-Ski 
  • 16:30 Bagage laden – bus staat voor Hotel Park Piolets 
  • 16:45 Bagage laden – bus staat voor Hotel Piolets / Himalaia
  • 16:45 Bagage laden – bus staat voor Hotel Magic Massana / Ski
  • 17:00 Afscheidsmaaltijd in alle Hotels (Gasten van Hotel Himalaia gaan voor dit diner naar Hotel Piolets!)   
  • 18:00 Vertrek – s.v.p. klaarstaan om in te stappen (Gasten voor Mol graag als eerste inladen, als laatste eruit)
Après-Ski Activiteiten:         
GRANDVALIRA: The Soldeu Snake Gliss : 23€ pp (adults and +6yrs) 
PAL-ARINSAL/VALLNORD: Probeer de SNOW TRIKES, niet goedkoop, 65€ voor 2 uur, maar super leuk. Meer informatie bij Bianca!
Deze landing page is eigendom van My World of Experiences, host voor de clienten van Carolus Ski in Andorra
Abrir chat
Hola, mi nombre es Bianca
¿En qué podemos ayudarte?